Sunday, June 9, 2013

Ρε μάγκες, μπας και «τρέχουμε» πίσω στη λίρα;


Ε, ΔΕΝ μπορείς ρε κύριε, να είσαι ήδη και με... διεθνή βούλα χρεοκοπημένος και «αδειούχος» επαίτης στις αυλές ληστρικών εταιρειών κεφαλαίου... δεν μπορείς να έχεις μεγάλο κομμάτι του λαού σου να σιτίζεται από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα συσσίτια...
να κρατάς την ανεργία στο χέρι σου γνωρίζοντας ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό έτοιμο να εκραγεί χωρίς να μπορείς να τον πετάξεις από το χέρι σου ή να κάνεις προσπάθεια να τον αχρηστεύσεις... να έχεις δηλαδή όλα αυτά που αποτελούν ντροπή και όνειδος για ένα κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο και ευρωπαϊκό, κι εσύ να διαγκωνίζεσαι και να εξαντλείσαι σε παλαιοκομματικές και μικροπολιτικές για τον έλεγχο των... καρέκλων:
Είτε αυτές είναι της Κεντρικής Τράπεζας, είτε των ημικρατικών οργανισμών!
Κι όμως κύριοι, αυτή τη φορά δεν πρέπει ο πολίτης, που βιώνει απίστευτες στιγμές απόλυτου εξευτελισμού και κατάντιας, να σας καλέσει απλά να παύσατε πυρ και να... βασιστεί στον πατριωτισμό του κάθε ενός από εσάς κατά πόσον θα ανταποκριθεί.
Αυτή τη φορά, ίσως ο πολίτης, επιτέλους... ξυπνήσει. Και αφού αποφασίσει να αποτινάξει από πάνω του κομματικά ή ιδεολογικά δεσμά και συναισθηματισμούς, ομαδικά πλέον να κινηθεί προς το αυτονόητο: Να απαιτήσει με κάθε τρόπο, την άμεση αποπομπή από την πολιτική ζωή όσων κατέστρεψαν τη ζωή και την πατρίδα του. Αλλά και αυτών, των αναίσχυντων -όσο ψηλά κι αν βρίσκονται- που συνεχίζουν επί ερειπίων τον ελεεινό χαβά τους, επιχειρώντας να κτίσουν νέα ή να διαφυλάξουν τα παλιά, ακόμα και επί καμένης γης, «βασίλειά» τους.
Προσοχή: Εάν και εφόσον... συνέλθει ο λαός από τον λήθαργο και το κομματικό αναισθητικό που τον κρατούν «ναρκωμένο», άρα και βολικό στις πολιτικές αλχημείες και αισχρότητες του οποιουδήποτε, τότε... αντίο πολιτικό σύστημα, όπως σε γνωρίζουμε σήμερα: Ενα σύστημα που αντί να παράγει πολιτική, παράγει σκέτο... δηλητήριο, ρουσφέτι και διαπλοκή. Ενα σύστημα που αντί να υπηρετεί με αφοσίωση τη δημοκρατία και την ισότητα, υπηρετεί προσωπικά, πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υποψία: Κοροϊδεύαμε τους... καλαμαράδες ότι θα «φουντάρουν» και θα πάνε πίσω στη δραχμή, αλλά φαίνεται ότι εμείς θα «τρέξουμε» πιο γρήγορά τους για να... συναντήσουμε την λιρούαν μας!