Tuesday, June 4, 2013

Μέλισσες ρομπότ που χρησιμοποιούνται για την επικονίαση των καλλιεργειών από τη Monsanto


Οι επικονιαστές διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αναπαραγωγή των φυτών. Όταν τρώτε ένα αμύγδαλο, ένα τεύτλο, καρπούζι, ή ακόμα και όταν πίνετε τον καφέ σας, στην πραγματικότητα δοκιμάζεται τον καρπό της αρχαίας σχέσης μεταξύ των λουλουδιών και της επικονίασης των μελισσών.

Δυστυχώς, στη δεκαετία του ενενήντα, η υγεία των μελισσών, σε όλο τον κόσμο, ήταν σε κίνδυνο λόγω της αύξησης σημείων δοκιμής των νέων τοξικών φυτοφαρμάκων, που δημιουργήθηκαν από εταιρείες όπως η Shell και η Bayer.

Τα προβλήματα της μόλυνσης θα πρέπει επίσης να προσθέσω ότι, λόγω της ολοένα και πιο διαδεδομένης χρήσης των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια των εταιρειών βιοτεχνολογίας, όπως η Monsanto, και η απώλεια της γενετικής ποικιλομορφίας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα για τις μικρές μέλισσες.

Αλλά μην ανησυχείτε, οι κοινοί γνωστοί επικονιαστές, τα πουλιά και οι μέλισσες, μπορούν σύντομα να είναι άσχετα με τις διατροφικές ανάγκες του πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, η Harvard Robotics αναπτύσσει μια λύση για την κρίση: σμήνη από ρομπότ (piccoleapi), που χτίστηκαν από τιτάνιο και πλαστικό και μπορούν να γονιμοποιούν γιγαντιαίες εκτάσεις των ΓΤΟ καλλιεργειών.

Το εργαστήριο microrobotics Harvard εργάστηκε για το έργο των μικρών εντόμων ρομπότ στις αρχές του 2009. Με βάση τις γνώσεις που αναπτύσσονται στον τομέα της εμβιομηχανικής και μελετώντας την κοινωνική οργάνωση των μελισσών, η ομάδα των ερευνητών κατασκεύασαν τα μικρά φτερωτά ρομπότ για να πετάξουν από λουλούδι σε λουλούδι, και να διαδώσουν τη γύρη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι σύντομα θα είναι σε θέση να προγραμματίσουν τα ρομπότ να ζουν σε τεχνητή κυψέλη, και με συντονισμό διαφορετικών αλγορίθμων ίσως είναι σε θέση να επικοινωνούν και μεταξύ τους σχετικά με τις μεθόδους της επικονίασης ώστε να προσδιορίζουν τη θέση των συγκεκριμένων καλλιεργειών.

Φυσικά, οι δημοσιευμένες εκθέσεις από το εργαστήριο τις περιγράφουν και για πιθανές στρατιωτικές χρήσεις, όπως η παρακολούθηση και χαρτογράφηση περιοχών, ωστόσο οι μικρές μέλισσες ρομπότ δεν είναι ακόμη πλήρως εξοπλισμένες.


>> source